Onvergoede zorg

Behandelcontacten

Indien de zorg niet vergoed wordt, of u liever contact hebt met ons, zonder tussenkomst van de gemeente, kunt u de afspraken ook zelf betalen. Ons uurtarief per januari 2019 is €98,00.

Intelligentie-onderzoek

Een losstaand intelligentie-onderzoek behoort tot de mogelijkheden en kost €790,00. dit omvat: een intakegesprek, intelligentie-onderzoek, uitwerking ruwe gegevens, verslaglegging en adviesgesprek.

Mindfulness

Mindfulness is een training waarin kinderen kunnen leren om te ontspannen en hun hoofd tot rust te brengen. In de training leert een kind hoe het om kan gaan met emoties, zonder er volledig door meegesleept te worden en zonder ze te negeren. Als gevolg van de training neemt de automatische reactie op stress af en neemt het (zelf)vertrouwen en de levensvreugde toe.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt onder andere dat mindfulness bij kinderen leidt tot verhoging van de concentratie, betere vaardigheden om met emoties om te gaan en verbeterde mogelijkheden om te kunnen ontspannen.

De totale kosten voor een mindfulnesstraining bedragen €980,- en omvatten een kennismakingsgesprek, acht sessies mindfulness en een evaluatiegesprek.